Web
Analytics

Uit de hand gelopen hobby …

‘Deze moet ik ook nog even schieten, schat’. Klinkt mij heel bekend in de oren. Ik hoor het mijn man regelmatig zeggen. Althans, in onze studententijd. Plaatjes schieten.

Geen gewone random plaatjes hoor.  Treinenplaatjes. Elke trein moest op de foto en uitvoerig worden bekeken. Zeker in Utrecht, waar ook vele internationale treinen voorbij komen. Wij reisden nogal veel. Zo zijn we een keer naar Praag geweest, met jawel, de trein! Een enorme ervaring, maar je begrijpt met deze passie dat in onze relatie niet geldt dat de man op de vrouw wacht.

In de loop der jaren is deze passie een beetje naar de achtergrond verdwenen. Iets met ouder worden. Ouder worden van kids. Toch krijgen onze kids, hoe kan het ook anders, wel wat mee van deze -ietwat- uit de hand gelopen hobby. Er staan namelijk duizenden treinen in ons huis geparkeerd. Nee, we wonen niet in een villa, het is gelukkig allemaal op schaal. Maar toch. Je ontkomt er niet aan!

Laatst op het station, brachten we mijn zusje weg. Op weg naar buiten wees mijn man naar links in de grote stationshal. “Ja, mooi”, zei ik en keek naar de wolk, een kunstwerk van honderden knipperende ledlampjes. Maar tot mijn verbazing liep hij door naar een heel andere soort kunst. Thomas de Trein als kinderautomaat. De kinderen renden achter hem aan en gingen zonder twijfel zitten. Blij als een kind gooide hij er 50 cent in, om vervolgens een filmpje te kunnen maken van zijn kinderen in Thomas de Trein. Verontwaardigd was hij toen er niks gebeurde. Geen lampjes, geen muziek, geen beweging. Lachend keek ik hem aan en zei: “Maar schat, de stekker zit er niet in!”. Uiteindelijk kwam dat ding toch nog in beweging, door mijn man die zijn 50 cent terug probeerde te krijgen.

Het is hem gelukt!

Hai, ik ben Danielle, 27 jaar, getrouwd met Lukas en fulltime mama van onze twee peuterdochters. Naast het moederen run ik een shop en houd ik met liefde een creatieve blog bij. Ik vind het heerlijk om te schrijven en freubelen, waarmee ik ook nog anderen kan inspireren. Uiteraard hoop ik dat bij jou ook te doen. Lees en geniet!

Liefs, Danielle