Web
Analytics

Meer rust en energie door het houden van mini-vakanties

In de zomer is het voor velen tijd voor vakantie. Eindelijk een beloning voor het harde werken de afgelopen maanden. Maar voordat je weggaat, moet er eigenlijk nog zoveel gebeuren. Alles lijkt opeens prioriteit te hebben.  Zelfs de dingen die je voorheen steeds hebt uitgesteld, moeten nu toch echt een keer gaan gebeuren. Tot op de dag dat jouw vakantie begint, ben je aan het rennen en vliegen om ervoor te zorgen dat je alles op tijd afgerond hebt. En dan eindelijk… die welverdiende vakantie!! YES! *ZEN*

De eerste dagen is het nog wel lastig om niet met je werk, je to-do-lijstjes en al je verantwoordelijkheden thuis bezig te zijn. Maar na een paar dagen ben je eigenlijk alleen nog maar bezig met de vragen of je je wel goed genoeg hebt ingesmeerd, waar je dat super leuke zomerjurkje heb gelaten en waar je vanavond zult gaan eten. Wat fijn! En dan spookt de vraag door je hoofd: ‘Waarom doe ik dit niet vaker?’

En dat is nu precies mijn punt! We hebben helaas niet allemaal de luxe om meerdere keren per jaar een aantal weken op vakantie te gaan, maar ik weet zeker dat we allemaal wel tijd kunnen maken voor mini-vakanties.

Mini-vakanties? Wat bedoel je daarmee?

Heb je een keer een weekend, een dag of een dagdeel niets te doen? Houden zo! Pak de auto, trein, bus of fiets en ga op avontuur in eigen land! Er zijn nog zoveel mooie plekken die je echt nog niet ontdekt hebt en die gewoon om de hoek zijn. Zelfs in je eigen stad zijn er zeker plekjes waar je nog nooit bent geweest. Ga op ontdekking uit en laat je verrassen. Vooral in de zomer worden er op de meeste plekken in het weekend hartstikke leuke activiteiten georganiseerd.

Heb je nog leuke voorbeelden?

Zeker! Mijn vriend en ik zijn twee weken geleden in Lommel, België, beland. We zijn gewoon gaan rijden en uiteindelijk kwamen we hier uit. Op dat moment bleek het Internationale Levende Beeldenfestival plaats te vinden. We hebben daar lekker rondgelopen en vanaf een terrasje genoten van het mooie weer en de gezelligheid in de stad.

Vorig weekend hebben we de auto naar Leiden gepakt. Ik had gelezen dat Floortje Dessing daar tijdelijk op het station een mini museum had met haar favoriete objecten en gebruiksvoorwerpen uit Oceanië. Nadat we daar rondgekeken hadden, zijn we de stad in gelopen. Daar bleek een dragonboat-race te zijn waarbij groepen in lange boten een snelheidswedstrijd hielden. Ook was er nog  een foodtruck-festival in de stad. Dus ook toen hebben we weer genoten van een mini-vakantie in eigen land.

Zelfs op de plekken waar je het wellicht niet direct verwacht, kom je de leukste dingen tegen! Dus mijn tip voor vandaag is: ga vaker op pad, laat je verrassen door nieuwe plekken en leuke activiteiten en gun jezelf vaker een mini-vakantie. Zo kun je daarna weer met vernieuwde energie aan de slag!

Dus, wanneer vind jouw volgende mini-vakantie plaats?

Liefs, Kim

Hi, ik ben Kim van Ontdek je bestemming.

Met Ontdek je bestemming wil ik zoveel mogelijk mensen inspireren om vaker de dagelijkse sleur achter zich te laten en een nieuw stukje van de wereld te ontdekken! Dat hoeft niet altijd per se met een vliegtuig naar de andere kant van de wereld. Ook dicht bij huis zijn er genoeg plekken te vinden waar je even tot rust kunt komen en kunt genieten van natuur en cultuur. Zo kun je even ontsnappen aan alle verantwoordelijkheden en echt even tijd aan jezelf besteden. Op de website van Ontdek je bestemming vind je veel tips, verhalen en informatie over de meest prachtige bestemmingen op de wereld. Ook vind je hier een webshop met allerlei handige en leuke producten die handig en leuk zijn voor, tijdens of na je reis.