Web
Analytics

Misschien herken je dit wel: Je hebt op tv of internet een filmpje gezien van een prachtige bestemming die je daarna maar niet meer uit je hoofd krijgt. Of je leest een reisblog waarin iemand zó enthousiast verteld over een land waardoor jij ook over dat land gaat dromen. Maar dan…? Blijft het een droom of zet je alles op alles om die geweldige reis echt te gaan maken?

Ik weet nog heel goed dat ik ongeveer 5 jaar geleden op een zaterdagavond een aflevering van ‘All you need is love’ zat te kijken. Robert en zijn team vlogen naar Zuid Afrika om mensen daar met hun dierbaren te herenigen. Ze verbleven in een accommodatie waar je uitkeek op een lege vlakte en waar de giraffen en olifanten voorbij liepen. Dat was het moment dat ik dacht: ‘Wauw, daar MOET ik heen!’
Die rust, de prachtige natuur en de geweldige dieren. Sindsdien kreeg ik Zuid Afrika niet meer uit mijn hoofd en ging ik onderzoek doen naar dit geweldige land. Een half jaar later stond ik op Schiphol om in te checken voor mijn vlucht naar Johannesburg.

Het was zo’n bijzondere ervaring! Het moment dat ik daar zelf oog in oog stond met de indrukwekkende wilde dieren zal ik echt nooit vergeten. Het was ook in Zuid Afrika dat ik ontdekte wat reizen voor mij betekent. Ik kan me het moment nog heel goed herinneren dat ik in een jeep zat en door de natuur werd gereden. Om mij heen zag ik niets anders dan rust en schoonheid! Dat was het moment dat ik me letterlijk afvroeg: ‘Waar ben ik nu toch allemaal thuis mee bezig?’ ‘Maakt dat me nu écht gelukkig of heb ik andere dromen die ik uit wil laten komen?’

Het reisvirus heeft me nooit meer losgelaten. Nog altijd is iedere reis, iedere nieuwe bestemming, opnieuw een herinnering voor mezelf om stil te staan bij hoe het met me gaat, waar ik van droom en of ik dan nu op het juiste pad zit om dat te bereiken. Het is zo’n mooi moment om even stil te staan bij wat IK nu echt wil.

Klinkt dat jou ook heel fijn in de oren? Dan wil ik je zeker aanraden om eens op reis te gaan, om de boel de boel te laten en om echt even tijd voor jezelf te maken.

Weet je niet waar je moet beginnen als je wilt gaan reizen? Worstel je met vragen als: Welke bestemming kies ik? Wat is de beste reisperiode? Welke bezienswaardigheden moet ik zeker gaan bezichtigen? Welk budget heb ik nodig etc..?
Volg mij dan op social media (Instagram, Facebook en Pinterest) en schrijf je in voor de Ontdek je bestemming-Inspiratiemail. De komende periode ga ik super handige tips en tools met jullie delen om het realiseren van jouw droomreis steeds gemakkelijker te maken! Dat wil je niet missen 🙂

Heb jij ook een bestemming waar jij over droomt? Of heb jij jouw droomreis al eens gemaakt? Vind je het leuk om jouw verhaal met mij te delen? Stuur me gerust een berichtje via social media of een e-mail.

Liefs,
Kim

Hi, ik ben Kim van Ontdek je bestemming.

Met Ontdek je bestemming wil ik zoveel mogelijk mensen inspireren om vaker de dagelijkse sleur achter zich te laten en een nieuw stukje van de wereld te ontdekken! Dat hoeft niet altijd per se met een vliegtuig naar de andere kant van de wereld. Ook dicht bij huis zijn er genoeg plekken te vinden waar je even tot rust kunt komen en kunt genieten van natuur en cultuur. Zo kun je even ontsnappen aan alle verantwoordelijkheden en echt even tijd aan jezelf besteden. Op de website van Ontdek je bestemming vind je veel tips, verhalen en informatie over de meest prachtige bestemmingen op de wereld. Ook vind je hier een webshop met allerlei handige en leuke producten die handig en leuk zijn voor, tijdens of na je reis.