Web
Analytics

Feestdagen bij Cardcetera..

It’s the season – nou ja, bijna dan toch…

 We kennen   allemaal wel het idee – de zomervakantie is nog niet voorbij en de pepernoten liggen al weer in de winkel. En na de pepernoten volgen al weer bijna de paaseitjes. Je kunt er iets van vinden, of helemaal niet – maar als je een webwinkel hebt, moet je al best wel heel vroeg nadenken over de feestdagen. Dus was ik al in juli, ja voor ik op zomervakantie ging, aan het nadenken over de kerstkaart die ik ‘nog’ moest maken en over de kerstkaarten die ik wilde inkopen. Bij een van mijn leveranciers hoorde ik al dat ik niet meer kon inkopen, dat alles al voorbesteld was. Zucht – dan maar hartje zomer nadenken over sneeuwvelden en kerstversiering. Ik begon al bijna jingle bells te zingen. Bijna hè.

 

Wat ik vooral heel lastig vind hieraan is dat ik graag van mijn klanten hoor wat ze zouden willen. Maar ja – wie zit er nu in de zomer al te wachten op foto’s die een kerstkaart kunnen worden. De pepernoten lagen nog niet eens in de winkel! Toch deelde ik af en toe een foto en daar kreeg ik eigenlijk best leuke en fijne reacties op. Uiteindelijk maakte ik de keuze voor mijn eigen kerstkaart dan ook op basis van de reacties van mijn klanten. Nu nog hopen dat ze het eindresultaat net zo mooi vinden als ik het vind. Pas toen ik alleen voor de gezelligheid een foto van een, overigens echt heel schattig, hondje in kerstsfeer plaatste kreeg ik reacties ‘dat dit toch wel echt heel vroeg was.’

En nu, nu ben ik al weer druk aan het nadenken over wat ik dan zelf als kerstcadeautje ga sturen. Het houdt ook nooit op, die feestdagenstress. Het is maar goed dat ik niet zo veel doe aan Pasen – dan moest ik daar zo rond de kerst al weer aan gaan denken. Daar heb ik geen zin in hoor – dan wil ik gewoon genieten van tijd met mijn man en (schoon)familie. En dan tweede kerstdag lekker op de bank – met een boek. De kleine dingen zeg maar.

 

Hoi – leuk dat je mijn profiel bekijkt! Ik ben Astrid – ondernemer, schrijver, levensgenieter. Ik werk al meer dan een decennium als zelfstandige en ik leer nog wekelijks nieuwe dingen. Juist dat vind ik zo leuk aan het hebben van een eigen bedrijf. Ik werk als tekstschrijver, content manager en projectleider en daarnaast heb ik een webwinkel in (ansicht)kaarten – Cardcetera –, waar ik alle drie deze functies in een bedrijf laat terugkomen. Ik lees graag en veel, loop hard en mag graag ergens een hapje eten, waar ik dan weer inspiratie uit haal voor in mijn gen keuken. Ik kom uit het Brabantse land, maar woon daar al heel lang niet meer. Of ik er ooit weer ga wonen? Zeg nooit nooit is mijn motto!  

Ik schrijf graag – deels dus voor mijn werk, maar ook op mijn eigen blogs. En daarnaast mag ik nu voor De Online Etalage schrijven. Heel leuk – want zo kan ik jou hopelijk inspireren en je laten zien wat ondernemen nu zo leuk maakt.