Web
Analytics

Een eigen kantoor

Een eigen kantoor – een plek onder de zon?

Sinds april 2016 heb ik een eigen kantoor. Ik was op dat moment al 10 jaar zelfstandig ondernemer en ik had altijd vanuit huis gewerkt. Dat ging altijd prima, tot ik ergens in februari 2016 merkte dat er een enorme onrust bij mij was, vooral in de weekenden. Ik kon het onderscheid tussen werk en privé niet meer zo goed maken, zeker niet voor Cardcetera. Kwam er op zaterdagmiddag om 15u een order binnen, dan was ik een kwartier later het liefst al bezig met inpakken. Een beetje gekkenwerk – zeker als je bedenkt dat er toch tot maandag 18u geen brievenbus wordt geleegd en ik dus echt niet zo hoefde te haasten.

 

Ik vond een fijne ruimte, vlakbij huis – 3 minuutjes lopen, als het dat al is. In een verzamelpand, dus ik hoefde ook niet meteen veel geld te besteden aan het inrichten van mijn ruimte. Want ik twijfelde wel – zou ik er wel aan kunnen wennen om iedere dag naar kantoor te gaan? Het beviel me na wat opstartproblemen eigenlijk heel erg goed. Er kwam wat meer rust in mijn privéleven. Had ik een hele dag op kantoor bij een klant gezeten, dan vond ik het niet meer nodig meteen na het eten nog ‘even’ orders in te gaan pakken. En waren er niet zo veel orders, nou dan werkte ik soms alsnog een dagdeel thuis. Heerlijk, in mijn pyjama!

 

Ook merkte ik dat ik de aanspraak in het gebouw stimulerend vond. Veel mensen werken hier alleen, of in ieder geval een deel van de tijd alleen. Af en toe loop je dus eens bij elkaar naar binnen. En groet je de mensen bij het koffie-apparaat even. Ook spreek ik regelmatig mensen over hun bedrijf en daar doe ik dan weer ideeën mee op. Mijn kaartenmolen zorgt ook voor de nodige aanspraak – helaas niet voor veel onderlinge verkoop, maar ach!

 

Het kantoor gaf me ook de ruimte om mensen langs te laten komen. Want tsja, een online winkel is leuk, maar zelf een keer door de bakken snuffelen is nog veel leuker! En voor mij is het dan weer erg leuk om klanten die soms al vanaf het begin bij mij kopen nu eens te ontmoeten. Heel lang kwam dit er overigens niet van, dacht ik steeds ‘ja maar hoe doe ik dat dan? Wat nou als er bestelling binnen komen, of wat nou als er 10 mensen tegelijk langskomen? Dat past nooit!’ Pas geleden plande ik spontaan een datum – een aantal mensen kwam die dag, anderen konden niet maar maakten dan toch een afspraak om nu eens langs te komen. Sindsdien zijn er een tiental mensen langs geweest en komen er de komende weken nog een paar. Heel erg gezellig!

 

Waarom het nu wel van de grond komt? Ik ga mijn kantoor weer verlaten en wel …. om weer thuis te gaan werken. ‘Hè’, denk je nu misschien, ‘terwijl je schrijft dat er zo veel voordelen zijn! Waarom dan?’ Simpel – we gaan verhuizen. En bij ons nieuwe huis is er geen verzamelgebouw in de buurt en hebben we ruimte genoeg voor een aparte werkkamer. Cardcetera ga ik dan weer thuis doen. Maar voor mijn werk als tekstschrijver, tsja ik sluit niet uit dat ik daar af en toe toch voor naar een flexplek ga. Want een andere omgeving stimuleert wel, dat heb ik wel gemerkt.

Hoi – leuk dat je mijn profiel bekijkt! Ik ben Astrid – ondernemer, schrijver, levensgenieter. Ik werk al meer dan een decennium als zelfstandige en ik leer nog wekelijks nieuwe dingen. Juist dat vind ik zo leuk aan het hebben van een eigen bedrijf. Ik werk als tekstschrijver, content manager en projectleider en daarnaast heb ik een webwinkel in (ansicht)kaarten – Cardcetera –, waar ik alle drie deze functies in een bedrijf laat terugkomen. Ik lees graag en veel, loop hard en mag graag ergens een hapje eten, waar ik dan weer inspiratie uit haal voor in mijn gen keuken. Ik kom uit het Brabantse land, maar woon daar al heel lang niet meer. Of ik er ooit weer ga wonen? Zeg nooit nooit is mijn motto!  

Ik schrijf graag – deels dus voor mijn werk, maar ook op mijn eigen blogs. En daarnaast mag ik nu voor De Online Etalage schrijven. Heel leuk – want zo kan ik jou hopelijk inspireren en je laten zien wat ondernemen nu zo leuk maakt.