Web
Analytics

 

Boek nu alvast jouw volgende stedentrip!  

Voor velen zit de zomervakantie er weer bijna op. We zijn weer lekker opgeladen, hebben genoten van het mooie weer (zo nu en dan ;-)) en hebben weer volop energie om aan de slag te gaan! Toch?! Of had je liever je vakantie verlengd en heb je nog helemaal geen zin om terug te gaan naar het dagelijkse leven?

Wat voor mij altijd goed werkt, is om een volgende vakantie, weekendje weg of stedentrip in het vooruitzicht te hebben. Zo heb je een doel om naartoe te werken en heb je steeds een fijne onderbreking van je dagelijkse verantwoordelijkheden en drukke bestaan. 

Het uitzoeken, voorbereiden en plannen van je nieuwe trip geeft je al een beetje het vakantiegevoel en daarom een goede reden om er nu alvast voor te zorgen dat je iets in het verschiet hebt. Ik ben zelf op dit moment erg druk met het voorbereiden van onze rondreis door Ecuador en de Galapagos eilanden. Een reis die ik echt heel graag wilde maken en nu gaat het echt gebeuren! 🙂 

Vandaag deel ik 3 tips voor stedentrips in de buurt. Waarom in de buurt? Omdat je wat mij betreft niet altijd naar de andere kant van de wereld hoeft te reizen om mooie plekken te ontdekken. (Al is dat natuurlijk ook heel erg gaaf!) Maar als je start met een tripje in de buurt, is de drempel misschien minder hoog. Dan hoef je namelijk niet met het vliegtuig en kun ook kiezen voor minder lange trips. En dus past dat gewoon gemakkelijker in je drukke schema 🙂 Oké, zijn jullie er klaar voor?  

3 tips voor een stedentrip in de buurt 

1.     Rotterdam (Nederland) 

Rotterdam? Ja zeker, Rotterdam! Het is niet altijd een stad geweest die hoog op ieders lijstje stond, maar dat is de afgelopen jaren veranderd. De stad is enorm in ontwikkeling en een bezoek aan de stad is dan ook zeker de moeite waard! Lonely Planet heeft Rotterdam in 2016 zelfs uitgeroepen tot 1 van de 10 beste steden ter wereld om te bezoeken!

Een aantal bezienswaardigheden die je zeker wilt bezoeken zijn de Markthal, de Erasmusbrug, de Euromast, de Kubuswoningen en Hotel New York. Daarnaast is het een fijne stad om lekker te shoppen in de Koopgoot en kun je kiezen uit talloze terrasjes en gezellige eettentjes, zoals Jamies Italian en de Cookie Dough Bar. Het openbaar vervoer in Rotterdam is super goed geregeld, waardoor je alle bezienswaardigheden gemakkelijk kunt bereiken. Ik zeg: doen!  

2. Dinant (België)  

Dinant is bij velen een onbekende bestemming. En daarom juist zo leuk! Het is een klein schilderachtig stadje in de Belgische provincie Namen. De voertaal in Dinant is Frans, waardoor je al snel het gevoel hebt dat je echt in het buitenland bent. In Dinant vind je prachtige gebouwen zoals de kerk Collégiale Notre-Dame en de Citadelle de Dinant, het verdedigingsfort van de stad. Een ander leuk detail zijn de vele saxofonen die je door de hele stad zult tegenkomen. De uitvinder van de saxofoon, Monsieur Aldophe Sax is namelijk geboren in Dinant en op deze manier wordt hij geëerd. Dus, breng een bezoek aan de Citadelle, maak een rondvaart over de Maas en bezoek de grotten van Dinant. Er is hier in de omgeving ook genoeg te doen om je een paar dagen prima te vermaken!

 3. Brugge (België)  

Brugge is voor de meeste een wel een bekende bestemming en dat is niet voor niets! Het gezellige centrum van Brugge telt veel kleine straatjes met restaurantjes en winkeltjes. Brugge wordt ook wel ‘het Venetië van het Noorden’ genoemd door de vele kleine straatjes en kanaaltjes (reien). Een rondvaart is dan ook zeker een aanrader! In Brugge kun je ook heerlijk winkelen en een bezoek brengen aan een van de vele musea, waaronder het Brouwerijmuseum en het Diamantmuseum. Of wat dacht je van deze? Het Chocolademuseum! Je ziet hier hoe chocoladebonbons worden gemaakt en uiteraard mag je ook proeven! Cultuur, historie, winkelen en heerlijke restaurantjes In Brugge vind je dit allemaal terug!

 En nu ben ik natuurlijk heel erg benieuwd… Waar gaat jouw volgende trip naartoe?

Heb je moeite met het plannen van je trip of heb je er daar eigenlijk helemaal geen zin in? Zie je door de bomen het bos niet meer? Neem dan eens contact met me op! Ik help je graag op weg. 🙂

Voor meer tips, verwijs ik je ook graag naar mijn website.

 

 

Hi, ik ben Kim van Ontdek je bestemming.

Met Ontdek je bestemming wil ik zoveel mogelijk mensen inspireren om vaker de dagelijkse sleur achter zich te laten en een nieuw stukje van de wereld te ontdekken! Dat hoeft niet altijd per se met een vliegtuig naar de andere kant van de wereld. Ook dicht bij huis zijn er genoeg plekken te vinden waar je even tot rust kunt komen en kunt genieten van natuur en cultuur. Zo kun je even ontsnappen aan alle verantwoordelijkheden en echt even tijd aan jezelf besteden. Op de website van Ontdek je bestemming vind je veel tips, verhalen en informatie over de meest prachtige bestemmingen op de wereld. Ook vind je hier een webshop met allerlei handige en leuke producten die handig en leuk zijn voor, tijdens of na je reis.