Web
Analytics

Alles moet anders …

Ken je dat? Dat gevoel dat je tijdens een vakantie kan bekruipen ‘alles moet anders!’?

Het is een gevoel dat ik – gek genoeg – bijna altijd krijg als ik even niets moet van mezelf. ’ Nu was dit gevoel er dit jaar al voor de vakantie. Ik heb twee bedrijven en allebei waren ze druk in de eerste helft van dit jaar. Super fijn natuurlijk – liever dat, dan dat ik nu zou denken ‘hoe kom ik aan een nieuwe opdracht?’ Maar op een gegeven moment was mijn plezier weg. Ik ben ooit, ruim 10 jaar geleden, met mijn eerste bedrijf begonnen omdat ik verschillende soorten werken wilde combineren, zodat ik niet hoefde te kiezen tussen verschillende werkzaamheden die ik allemaal leuk vond. Mijn tweede bedrijf, Cardcetera, begon ik vanuit een liefde voor ansichtkaarten – een hobby dus, iets waar je blij van wordt. Maar ergens begin mei begon ik te merken dat ik alleen maar achter mezelf aan het aanrennen was en dat ik eigenlijk bijna niets meer echt leuk vond. Het duurde toen nog wel even tot ik dat ook echt kon uitspreken overigens, maar toen ik dat eenmaal had gedaan dacht ik ‘en nu, wat ga je dan nu veranderen? Hoe krijg je het plezier weer terug in dat wat je doet?’ Ik bedacht een aantal veranderingen en voor zo ver mogelijk voerde ik die ook al door.

Tijdens de vakantie bedacht ik me dat wat ik tot nu toe aan veranderingen had bedacht me nog niet echt blij maakte. Ik moest uit mijn eigen comfortzone komen; anders zag ik mezelf met Kerstmis (de volgende vakantieperiode dus!) nog steeds zuchten en steunen. En ineens bedacht ik me dat ik al een hele tijd geleden de Daily greatness business planner kocht via My Lovely Notebook  . Ik hoorde er over via een collega-webwinkelier en ik dacht ‘dat moet ik ook eens proberen.’ En zoals zo vaak gebeurt: in de drukte van de dag belandt de planner dan in de kast, zonder dat ik er iets mee doe… Klinkt bekend?

Maar nu, terwijl ik lekker nog een weekje thuis geniet voor ik weer aan de slag ga met bedrijf twee (bedrijf een is zelfs nog een week langer ‘gesloten’!), vond ik dat het echt tijd werd om de planner erbij te nemen. De eerste quote was meteen raak – je snapt vast wat ik bedoel als je de foto bekijkt… Een heleboel van wat op de eerste pagina staat beschreven was me al bekend – ik heb meer boeken en planners gekocht en gelezen… Maar toch, wat blijft hangen is toch het woordje focus. Ik ben er heel goed in om van de ene taak naar de andere te schakelen, onderwijl de was aan te zetten, koffie te maken o en tussendoor nog drie keer op Facebook te kijken en mijn vijf (ja echt!) e-mailaccounts te bekijken. Wat ik oorspronkelijk aan het doen was? Ik weet het vaak niet eens meer… Niet alleen kost me dit vaak extra tijd, het zorgt ook voor vervelende foutjes. En: omdat ik geen taaklijstjes maak en dingen prioriteer, heb ik heel vaak het idee dat ik achter de feiten aanloop. Dat kan anders, aldus de Business planner, door te werken met lijstjes met belangrijke taken en met tijdsblokken.  

Ik ga er mee beginnen – want ik wil echt mijn plezier in mijn werkzaamheden terugkrijgen. Nu denk ik niet dat alleen deze planner mijn leven gaat veranderen. Zo eigenwijs ben ik dan ook wel weer. Maar het begin is er. Daarnaast heb ik me aangemeld bij een groep vrouwelijke ondernemers – misschien ken je ze wel, de Stoute Schoenen Club. Ook daar ga ik na de vakantie actiever mee aan de slag.

O enne, ik zag bij het terugzoeken van de planner dat er nog wat andere varianten zijn. Bijvoorbeeld voor yoga en wellness. Die laatste is misschien ook wel wat voor mij, althans: nadat ik deze eerst goed ben gaan gebruiken…

Hoi – leuk dat je mijn profiel bekijkt! Ik ben Astrid – ondernemer, schrijver, levensgenieter. Ik werk al meer dan een decennium als zelfstandige en ik leer nog wekelijks nieuwe dingen. Juist dat vind ik zo leuk aan het hebben van een eigen bedrijf. Ik werk als tekstschrijver, content manager en projectleider en daarnaast heb ik een webwinkel in (ansicht)kaarten – Cardcetera –, waar ik alle drie deze functies in een bedrijf laat terugkomen. Ik lees graag en veel, loop hard en mag graag ergens een hapje eten, waar ik dan weer inspiratie uit haal voor in mijn gen keuken. Ik kom uit het Brabantse land, maar woon daar al heel lang niet meer. Of ik er ooit weer ga wonen? Zeg nooit nooit is mijn motto!  

Ik schrijf graag – deels dus voor mijn werk, maar ook op mijn eigen blogs. En daarnaast mag ik nu voor De Online Etalage schrijven. Heel leuk – want zo kan ik jou hopelijk inspireren en je laten zien wat ondernemen nu zo leuk maakt.