Web
Analytics

 

Deze kleine puffy origami sterren zijn erg makkelijk om te maken en kun je lekker op de bank, met een kop geurende thee, vouwen. Niks zo heerlijk als voor de tv bezig zijn met een leuke diy project en je favoriete serie kijken. Ik maakte een slinger met de sterretjes die ik gevouwen heb, maar je kunt er natuurlijk ook een mobiel van maken.  Je kunt ze ook in een glazen schaal of vaas leggen en dan heb je een simpele, maar erg leuke decoratie voor op tafel. 

 

Wat heb je nodig: 

A4 papier of kant en klaar papieren strips

Schaar

 

Vouw instructies

Als je geen papieren strips hebt kun je ze ook maken van 20 cm lang papier die je knipt in strips van ong. 1 cm. breed.

Maak een boogje en steek het uiteinde door het boogje en trek dan zachtjes totdat je een soort knoop hebt. 

 

 

 Knip het kleine uitstekende stukje weg, zodat het keurig in je ster past. Dan start je met de strip om je pentagon heen te vouwen  totdat je een klein stukje overhoudt. Dit kleine stukje kun je tussen je vouwen in steken. 

Nu heb je een platte pentagon. Om ze nu puffy te maken moet je met je nagels de zijkanten voorzichtig in duwen. Voor mij werkte mijn duimnagel perfectwink! Als je alle zijden hebt gedaan heb je een kleine puffy ster. 

The sterretjes met het mooie printje zijn gemaakt met strips die ik vorig jaar kocht bij Flying Tiger.

 Geen idee of ze dit jaar ook weer in de winkel liggen.

Om de slinger te maken gebruikte in een naald en draad. Steek de naald door een zijkant van de ster, de naald moet dan door een punt van de ster weer naar buiten komen. Dit gaat echt heel makkelijk en op deze manier zorg je ervoor dat je ster intact blijft. 

Veel plezier met het maken van jouw slinger!