Web
Analytics

Wie zijn nou eigenlijk die enthousiaste dames die met hun bedrijf op de Online Etalage staan?
Wij kennen de dames als onderneemsters maar we willen graag meer van ze weten.
Daarom stelden wij ze een aantal vragen!

Vertel eens iets over jezelf, waar woon je, met wie woon je, hoe jong ben je.

Aloha! Ik ben Frouke. Ik ben geboren in 1980 in het West-Babantse Roosendaal en na vele omzwervingen in Eindhoven aangekomen. Mijn man Ivo is de reden dat ik 7 jaar geleden verhuisde vanuit Zeist naar Eindhoven. We wonen samen met onze poes Betty en onze 5 kippen. De poes en de kippen hebben het gelukkig heel gezellig met elkaar, in onze ‘pluktuin’.

Waar hou je van? Kleuren, eten, seizoenen, dieren, you name it!

Ik hou sowieso heel erg van dieren. Ik vind het ook belangrijk om diervriendelijk te leven. Ik hou vooral van de zomer en de winter, maar ik vind de herfst en de lente als transformatieseizoenen maar moeilijk. Warm, koud, jas aan, jas uit… Ik hou graag van duidelijkheid; winter of zomer.
Ik hou van felle kleuren. Ik draag graag rood en groen en combineer graag met zwart. Hoewel ik in mijn interieur de voorkeur geef aan aardse tinten. We hebben een olijfgroene muur en bank en vooral terra, oker en oranje tinten in onze accessoires.

Waar vinden we jou in het weekeind?

Ik ga graag op stap naar Stratumseind of naar concerten en festivals. Het liefste ga ik naar concerten van harde metalbands. Ik hou van die heftige energie. Maar dat gebeurd heus niet ieder weekend. Op zaterdagochtend ga ik altijd hardlopen met mijn hardloopvereniging Get Running. Dat vind ik een heerlijke start van het weekend. En op zondag doen we altijd de weekboodschappen. Zodat we daar doordeweeks niet mee bezig hoeven te zijn. Heel fijn!

Wat is jouw favoriete vakantiebestemming?

Lastige vraag. De wereld ligt wat dat betreft aan mijn voeten. Ik ben nooit verder geweest dan Polen en Tenerife. Dus er is nog een hoop te ontdekken. Ik zou wel graag naar Mexico willen tijdens Dia de los Muertos (1 & 2 november). Ik ben erg gefascineerd door dit volksfeest. Toch kiezen we er elk jaar in de zomer weer voor om te gaan kamperen. Met de auto, tentje achterin. We gaan altijd op de bonnefooi want we vinden onze vrijheid erg waardevol. Als het ergens niet fijn is, zijn we zo weer weg. En als het ergens heel leuk is, dan blijven we gewoon. We starten altijd in de Ardennen en komen uiteindelijk terecht in Zuid-Frankrijk of Italië. Frankrijk is toch wel mijn lievelingsland.

 Waarom ben jij jouw bedrijf begonnen?

Coaching loopt mijn hele leven al als een rode draad door mijn loondienst-leven. Ik coachte vroeger kinderen en jongeren, muzikanten en de laatste jaren coachte ik vrijwilligers. Ik raakte ongelukkig bij het bedrijf waar ik werkte omdat ik tegen muren aan liep. Ik nam ontslag zonder een plan B. Yups, ik gooide oude schoenen weg voordat ik nieuwe had. Na een periode met wat stevige soulsearching, viel het kwartje. Mijn missie is om mensen te helpen met datgeen wat bij mij juist jarenlang een zwakte is geweest; emotie-eten. Ik ga mijn ervaringsdeskundigheid, mijn kennis en inzichten en mijn coachingskills inzetten om mensen sterker te maken tegen hun eetbuien. Ik ik weet precies hoe zij zich voelen en ik ken inmiddels ook alle smoezen en trucjes

Waarom verkoop je wat je verkoopt? 

Ik heb ervoor gekozen om me te richten op online coaching. Ik vind het belangrijk om de huidige techniek toe te passen en daarin mee te gaan met de kansen van nu. Vooral twintigers en dertigers besteden online steeds meer tijd aan persoonlijke ontwikkeling. Je kent bijvoorbeeld vast wel de webinars van ‘365 dagen succesvol’. Ik heb een online academie waar je verschillende trainingen in terug kunt vinden die je helpen te stoppen met snoepen, snacken en snaaien. Het zijn verschillende programma’s, korte challenges maar ook langdurige trainingen gecombineerd met online coachcalls. Dat zijn videogesprekken zoals bij Skype.

Maar als je in de buurt van Eindhoven woont, kan ik je ook ‘offline’, face to face, oftwel 1-op-1 coachen. Dat doen we dan bij jou thuis of in een coaching ruimte van Het Coachhuis of bij Plan-B.

Wat zou je nog graag aan je assortiment toevoegen?

 Ik vind het vooral heel leuk om mensen te inspireren. Ik wil je licht ‘raken’ zodat je zelf inzichten op doet. Daarom wil ik heel graag in 2019 een carddeck maken met inspiratiekaarten die je helpen om een eetbui-vrij en schuldgevoel-vrij leven te hebben en je op moeilijke momenten steun geven.

Wat shop jij zelf het liefst online? 

 Momenteel ben ik zelf helemaal wild van Instagram-cursussen. Nee, niet over Instagram maar óp Instagram. Ik heb er al een cursus ‘Legal Trinity’ gevolgd over algemene voorwaarden etc., een Insta Story Challenge en een hele leuke cursus over productiviteit. Over een paar dagen start ik met een cursus op Instagram over ‘Lievelingscyclus’, hoe je kunt leven naar je vrouwelijke cyclus.

Maar ik shop ook producten hoor. Hoewel ik nu als zelfstandig ondernemer beter op mijn portemonee moet letten, ben ik vaste klant bij bol.com vanwege boeken. Ik hou van echte, papieren boeken om te lezen. Oh en AliExpress voor alle impulsankopen onder de 5 euro.